Namestitev dentalnega nakita

Namestitev dentalnega nakita je strokovni postopek,

Samo profesionalno nameščen dentalni nakit z uporabo primernih dentalnih materialov bo na zobu obstojen.

Skrbno preberite navodila za strokovno nameščanje dentalnega nakita.

POMEMBNO PRI NAMEŠČANJU DENTALNEGA NAKITA – NE PREZRITE

 • nameščanje dentalnega nakita lahko opravljajo stomatologi oz. ustni higieniki v stomatoloških ordinacijah in usposobljeno osebje v kozmetičnih salonih. Strokovno nameščen dentalni nakit lahko odstrani le stomatolog oz. ustni higienik.
 • postopek namestitve zobnega nakita in kristalov se lahko uspešno izvede le na naravne zobe
 • za vsako izvedbo postopka nameščanja zobnega nakita, uporabite nove zaščitne rokavice in novo zaščitno masko.

  Namestitev dentalnega nakita je strokovni postopek
  Namestitev dentalnega nakita je strokovni postopek.

NAMESTITEV DENTALNEGA NAKITA – POSTOPEK

 1. Namestite suho vatno rolico pod ustnico nad zobom na katerega boste nameščali nakit. Na ta način preprečite, da vam ustnica oz. slina ovira nameščanje nakita na zobe. Zob zbrišite in osušite z uporabo vatne rolice. Z rolico zdrgnite zob z gibi od zgoraj navzdol.
 2. Nanesite EKSTRA GEL (jedkalni gel) na predel zoba kamor boste namestili nakit. Predel zoba kamor nanesete gel mora biti nekaj milimetrov večji od velikosti nakita. Pustite gel učinkovati 20 sekund. Gel nato odstranite z suho vatno rolico z gibi od zgoraj navzdol. Z mokro vatno rolico nato temeljito očistite zob in ga hkrati navlažite. Vedno uporabljajte gibe navzdol, da preprečite stik gela z dlesnimi. S suho vatno rolico nato temeljito osušite zob, dokler ne dobite bele ledene površine. Za čvrsto pritrditev zobnega nakita je zelo pomembno, da dosežete belo ledeno ploskev na delu zoba kamor ste predhodno nanesli gel. V nasprotnem primeru ta del postopka ponovite!
 3. Z aplikatorjem oz. čopičem nanesite tanko plast  C-BOND-a (univerzalnega adheziva) na ledeno ploskev. S hitrimi in nežnimi gibi na lahno zbrišite (potapkajte) morebitno odvečno lepilo.
 4. Nanesite COMPETENCE FLOW (svetlobno polimerizirajoč tekoči kompozit) na področje zoba kamor boste namestili nakit (področje mora biti nekaj milimetrov večje od velikosti nakita) in sicer v sloju, ki naj bo približno iste debeline kot je nakit, ki ga boste namestili.
 5. Z lepilno paličico poberite dentalni nakit na način, da se zgornja površina nakita oz kristala prime na paličico. Ne uporabljajte pincete! Namestite nakit na tekoči kompozit  in nežno zavrtite paličico da nakit ostane na zobu.
 6. Pazljivo zgladite kompozit okoli nakita s sondo. Kompozit mora segati do polovice roba nakita  S sondo nežno potisnite nakit v kompozit. Pazite, da kompozit ne prekrije zgornjo ploskev nakita.
 7. Pritisnite na nakit, da zagotovite, da je nakit v stiku s sklenino zoba. Z vseh štirih strani (vsaka stran po 20 sek) pod kotom 45st. osvetljujte zob z  LED ročno lučko (skupaj 80 sekund). Nameščen nakit in zobno površino očistite z vlažno vatno rolico. Sosednje medzobne prostore očistite z zobno nitko. Stranka naj po zaključenem postopku usta spere s kozarcem vode.

DENTALNI KRISTALI SWAROVSKI – ODBOJNA FOLIJA NA HRBTIŠČU KRISTALA

Dentalni kristali SWAROVSKI so brušeni po svetovno zaščiteni Swarovski tehnologiji, ki zagotavlja optimalen odboj in lesk. Visoko kvalitetna odsevna  folija pritrjena na hrbtno stran kristala zagotavlja v primerjavi z ostalimi ponudniki še neprimerljivo boljši lesk in lom svetlobe. Zaradi varnega, ploskega hrbtišča kristala in odsevne folije pa je zelo pomembno, da se pri namestitvi SWAROVSKI kristalov dosledno upošteva zgoraj opisani postopek in da kompozit obda tudi rob kristala in ne samo hrbtišče, saj na ta način preprečimo, da bi kristal odstopil od folije.

Izjava proizvajalca in distributerja dentalnega nakita

Proizvajalec in distributer Miba Vita d.o.o. ne odgovarjata za poškodbe sklenine oz zob ob nestrokovnem nameščanju dentalnega nakita, uporabi in odstranjevanju!

Miba Vita d.o.o. je eksluzivni uvoznik in največji ponudnik dentalnih kristalov Swarovski in zlatega dentalnega nakita Twinkles v Sloveniji.

PONUDBA DENTALNIH KRISTALOV IN TWINKLES ZLATEGA NAKITA IN SPLETNI NAKUP