Miba Vita

Splošni pogoji

Splošni pogoji poslovanja

Za vas smo dosegljivi vse delavnike od ponedeljka do petka  med 7:00 – 15:00 uro

S spletno trgovino upravlja podjetje Miba Vita d.o.o. (v nadaljevanju ponudnik). Z uporabo spletne trgovine Miba Vita d.o. se strinjate z vsemi spodaj navedenimi pogoji.Ponudnik prodaja blago potrošniku (kupcu) oziroma opravljati storitve zanj na način, ki ni v nasprotju z dobrimi poslovnimi običaji.
Jezik, v katerem se sklene pogodba, je slovenščina.

Ob registraciji v spletno trgovino Miba vita d.o.o. obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, ter geslo. Obiskovalec z registracijo v spletno trgovino Miba Vita d.o.o. postane njen uporabnik in pridobi pravico do nakupa. Obiskovalec lahko nakup opravi tudi brez registracije.

Načini plačila 

Kupec lahko izbira med naslednjimi načini plačila:

  • Z nakazilom na račun upravitelja Miba Vita d.o.o. (bančno nakazilo po predračunu)
  • S plačilno kartico ali s storitvijo PayPal
  • S plačilom po povzetju preko GLS ( kjer kurirju ob dostavi plačate z gotovino ali kartično )
  • S plačilom po povzetju preko Pošte Slovenije (kjer kurirju ob dostavi plačate z gotovino ali kartično, v kolikor plačilo s karticami prek POS terminalov omogoča krajevna pošta).

Načini plačila za registrirane poslovne uporabnike:

Registriranim uporabnikom (pravne osebe) je poleg zgoraj navedenih možnosti plačila na voljo še:

  • Plačilo po prejemu: plačilo je v roku 15 dni od izdaje računa. Račun je izdan na dan odpreme blaga.

Dostava in strošek dostave

Dobavni rok je 2 -3 dni za izdelke, ki so na zalogi. Izdelki vam bodo dobavljeni preko Pošte Slovenije oz. preko GLS. Če naročenih artiklov trenutno ni na zalogi ali naročila zaradi izrednih razmer ne bo mogoče v roku odpremiti, ponudnik kupca o predvidenem datumu dobave oziroma dostave obvesti po elektronski pošti ali telefonu. Predviden rok dobave za izdelke, ki niso na zalogi je 21 – 30 dni.

Ponudnik si pridržuje pravico do zaračunavanja stroškov dostave, ki znašajo 4,50  EUR (z DDV) za naročila do vrednosti 40,00 EUR (z DDV). Pri naročilih nad 40 EUR (z DDV) je poštnina brezplačna.

Strošek poštnine se lahko spremeni z različnimi ugodnostmi in kuponi.

Kupec je ob dostavi blaga po pošti dolžan pregledati pošiljko, da je izdelek v nepoškodovanem oz. ustreznem stanju. V kolikor je pri transportu prišlo do poškodbe ali druge spremembe, je uporabnik dolžan narediti reklamacijski zapisnik za poškodovano blago pri ponudniku transporta. Ponudnik ne odgovarja za nastalo škodo med transportom.

Kupec je ob dostavi blaga po pošti dolžan pregledati pošiljko, da je izdelek v nepoškodovanem oz. ustreznem stanju.

Cene 

Cene so predstavljene kot redne cene, ki jih ponudnik oblikuje sam. Izražene so v evrih (€) in veljajo tako za registrirane člane spletne trgovine Miba Vita d.o. kot za goste. Vse cene vsebujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače. Ponudnik je zavezanec za DDV. V postopku nakupa je vrednost DDV jasno prikazana v nakupovalni košarici in nato tudi pred končno potrditvijo nakupa(s klikom na gumb: oddaj naročilo).

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti.Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.
Ponudnik se trudi zagotoviti najbolj ažurne in točne podatke, vendar se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru ali če se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupca obvestil in skušal ponuditi rešitev, ki bo v zadovoljstvo obeh pogodbenih strank.

Ponudnik ima pravico do zaračunavanja stroškov dostave, ki se zaračunajo glede na način plačila in višino končnega zneska naročila.

V trenutku, ko kupec potrdi naročilo z gumbom»oddaj naročilo«,je kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem sklenjena. Od tega trenutka dalje so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

Kupoprodajna pogodba (elektronsko sporočilo o naročilu) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika za registrirane člane ali na voljo na njihovo pisno zahtevo na e-pošto ponudnika.

Preklic naročila 

Ponudnik se trudi naročila obdelati hitro in s tem zagotoviti čim hitrejšo dostavo naročenih artiklov. Če uporabnik želi preklicati svoje naročilo, naj to stori v najkrajšem možnem času in to sporoči telefonsko (01 511 40 40) ali po elektronski pošti (info@mibavita.si). V primeru, da je bilo naročilo že izdelano ali oddano dostavni službi, preklic naročila ni več možen.

Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Ponudnik za nedoločen čas hrani pridobljene osebne podatke vseh registriranih uporabnikov spletne trgovine Miba Vita.

Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje računov in druga potrebna komunikacija v zvezi z naročilom) ter za pošiljanje informativnega gradiva in ponudb. Upravitelj spletne trgovine Miba Vita podatkov o uporabnikih v nobenem primeru ne bo predal nepooblaščenim osebam. Dostavni službi se zaupajo ime in priimek, naslov za dostavo in kontaktna telefonska številka (če v času dostave uporabnik oziroma kupec na naslovu ne bo dosegljiv). Z uporabnikom bomo stopili v stik prek sredstev komunikacije na daljavo le, če uporabnik temu ne nasprotuje.

Za točnost podatkov, ki jih vnese uporabnik, ne odgovarjamo.Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Izjemno razkritje osebnih podatkov

Podatki, ki se zbirajo in obdelujejo v spletni trgovini Miba Vita bodo razkriti le, če je taka obveznost določena v zakonu ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov.

Komunikacija

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik prek sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje.

Odveza odgovornosti

Ponudnik se trudi zagotoviti natančne fotografije, a je vse slike potrebno jemati kot simbolične, saj nekatere slike izdelkov ne prikazujejo realnih odtenkov barv. Slike ne želijo zavajati kupcev, ampak želijo prikazati izdelke v dobrih svetlobnih pogojih.

Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka. Upravljalec si pridružuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni kadarkoli in na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila. Upravljalec ni odgovoren za občasno ne delovanje strani, morebitno netočnost informacij in tudi ne za morebitno škodo, nastalo zaradi uporabe netočnih oziroma nepopolnih informacij ter nezmožnosti dostopa in uporabe informacij na teh spletnih straneh.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Prav tako po najboljših močeh izpolnjuje svojo dolžnost za vzpostavitev učinkovitega sistema obravnavanja pritožb. Ponudnik določi osebo, s katero se, v primeru težav, kupec v času obratovanja lahko poveže telefonsko (01 511 40 40) ali po elektronski pošti (info@mibavita.si). Postopek zagotavlja zaupnost obravnave pritožbe. Ponudnik v primeru pritožb deluje v smeri sporazumnega razreševanja sporov. Ponudnik v skladu s tretjim odstavkom 32. člena Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov (v nadaljevanju IRPS) obvešča, da nobenega izvajalca IRPS ne priznava kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

 

Miba Vita d.o.o.

Ljubljana, 30.03.2020