Postopek uporabe

Terapijo z DermaValjčkom vedno izvajajte na očiščenem obrazu. Lahko se uporablja tudi alkoholne blazinice. Z DermaValjčkom z rahlim pritiskom nežno potegnemo po koži.

Pritisk ne sme biti tako močan, da bi povzročal bolečino, nelagodje ali krvavitev kože. Že sama dolžina iglic DermaValjčka (0,2mm) zagotavlja, da ne more priti do krvavitev ali bolečin, saj nežno predre samo zgornjo plast kože.

Premikajte valjček naprej in nazaj v vseh smereh: križno navpično in vzdolžno nato še diagonalno kot prikazuje skica spodaj: Večja previdnost je potrebna v predelu tik pod očmi, kjer naj bo pritisk nekoliko manjši. Ne uporabljajte na vekah in ustnicah. Na področju gub in upadle/povešene kože, slednjo s prosto roko rahlo pridržite raztegnjeno in jo istočasno povozite z DermaValjčkom.

Po terapiji z DermaValjčkom kožo umijte s hladno vodo in osušite ter vanjo vtrite hranljivo kremo ali serum.

Koža bo po terapiji z DermaValjčkom nekoliko ogreta. Lahko se pojavi rahla rdečica, ki pa v dveh urah po izvedbi postopka izgine. Ob gibanju zunaj. priporočamo uporabo zaščitnega faktorja pred soncem.

Koža naj med izvajanjem postopka nekaj dni počiva. DermaValjček je uporaben za približno 30 tretmajev, kar je ocenjeno časovno za 3 do 6 mesecev, potem pa ga je potrebno zamenjati.

Opozorilo

  • DermaValjček je samo za lastno uporabo in se ga ne sme posojati drugim. 
  • Ne uporabljajte DermaValjčka če je poškodovan. 
  • Ne uporabljajte DermaValjčka med nosečnostjo, če imate vneto grlo, kožne infekcije, akutne akne, lišaje, ekceme ali drugače poškodovano kožo. 
  • Ne uporabljajte DermaValjčka, če imate diabetes ali trpite za imunsko/virusno boleznijo. 
Terapija z DermaValjčkom temelji na tradicionalnih akupunkturnih tehnikah in do danes v številnih medicinskih testih niso bili ugotovljeni nobeni resni stranski učinki. Nasprotno, uporaba DermaValjčka ima v strokovni javnosti mnogo priznanih zagovornikov (raziskave, študije in mnenja na voljo na vašo zahtevo) in je bil odobrena s strani FDA (ameriški vladni urad za zdravila in prehrano).