Slab zadah

Svež dah, bleščeči, zdravi zobje in dlesni vas estetsko polepšajo in pomladijo. Lepi, zdravi zobje so pomemben socialni dejavnik, vplivajo na vašo samozavest in uspešnost komunikacije.

Program izdelkov Air-lift je namenjen prav vsem, ki se zavedajo pomena svežega daha, zdravih dlesni in zobovja.

KAJ JE SLAB ZADAH?


Slab zadah je neprijeten vonj, ki ob izdihu izhaja iz ustne votline. Kadar trpimo zaradi slabega zadaha in se tega zavedamo, se vedemo in govorimo nenaravno:
  • med komunikacijo zadržujemo izdih,
  • govorimo nesproščeno,
  • od sogovornika se z zgornjim delom telesa odmikamo. 
Sporočilo naših telesnih gibov je lahko povsem nasprotno od želenega. Raziskave so pokazale, da se s to vrsto težav srečuje več kot 50 % vseh ljudi.

V določenem obdobju zaradi slabega zadaha trpi skorajda vsakdo izmed nas. Pogosto se tega ne zavedamo, saj se naš čut za vonj prilagodi, tako da pride do senzorične blokade – na podoben način kot ne zaznamo vonja lastnega parfuma ali toaletne vode. Slab zadah je socialno moteč dejavnik, ki kaže naš odnos do vzdrževanja ustne higiene. Zaznajo ga naši najbližji, sodelavci in sogovorniki.

Prvi ukrep proti slabemu zadahu se začne s temeljito ustno higieno po priporočilu zobozdravnikov ali higienikov.

KAKO NASTANE SLAB ZADAH?


Bakterije, proteini, delci hrane ter delci obnavljajočega se epitela povzročajo nastanek hlapnih žveplovih komponent (VSC-jev), te pa povzročajo slab zadah ob izdihu. Ta se pojavi, ko koncentracija VSC-jev v izdihu preseže 75 ppb. Za preprečevanje slabega zadaha ne zadostuje, če ga zgolj prikrijemo z uporabo raznih osvežilcev, potrebno je zmanjšati količino VSC-jev v organizmu.

Opozorilo:
Slab zadah (halitoza) je lahko tudi kazalec resnih obolenj (patološki – bolezenski zadah). V tem primeru ga morate pravočasno odkriti in ustrezno zdraviti. Redna uporaba Air-lift izdelkov ne more nadomestiti ustrezne medicinske obravnave patološkega (bolezenskega) zadaha, hkrati z medicinsko oskrbo pa je istočasno priporočljiva skrbna ustna higiena z uporabo Air-lift izdelkov.